Poénok röpködtek, nem legyek a 17. Erdélyi Humorfesztiválon

Az Auditorium Maximum nagytermében ezen a hétvégén nem kalapok repkedtek a levegőben, mint általában, hanem jobbnál jobb poénok, amelyeket a közönség hangos nevetéssel és elismerő tapssal jutalmazott. A "legyeslegújabb" 17. Erdélyi Humorfesztivál utolsó estéjén, az amatőr humoristák versenyének második fordulóján öt tehetséges fiatal tette próbára a közönség és a zsűri rekeszizmait, majd Ács Fruzsina és a Szomszédnéni Produkciós Iroda zárta az rendezvényt.


Lelkes és népes közönség várta három év kihagyás után a 17. Erdélyi Humorfesztivál fellépőit - Fotó: Serar Szabolcs


A két szervező, György Botond és András Előd fellépése után a feltörekvő humoristák öt perces időkeretben beszéltek például a mindennapok kihívásairól, körforgalomtagadásról, a kapu és az új birka esetéről, vagy éppen közéleti szereplők bőrébe bújva humorizáltak, jobb téma híján, az időjárásról. A versenyzők optimizmusa példaértékű volt, sok egyetemistának reményt adva, hallhattuk, hogy egy „kocsmászkálás” során esetenként akár 10 bani is elegendő a szomjúság csillapításához; illetve, hogy a tragédiákban is meg lehet találni a pozitívumot, főleg ha az ember temetkezéssel foglalkozik.


Forgács Rudolf családja ezúttal boldog lehetett anélkül is, hogy más szomorú lenne, mivel fiuk fiatalos energiájával és ütős poénjaival elnyerte az Humorfeszt legjobb amatőr humoristájának járó ötezer lejes fődíját.

Forgács Rudolf, az amatőr humoristák versenyének győztese a családi koporsóbizniszről mesélt, tagadhatatlan sikerrel - Fotó: Serar Szabolcs


Az eseményt követően a Bulgakov kávéházban Rudolf úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a most előadott ötperces anyag könnyen megszületett, hiszen a Planetárium Open Mic estjein, és önállóan is igyekezett tesztelni, majd csiszolni a történeteit, hogy a Humorfesztre a legjobb formában legyen. A fiatal humorista szeretne a továbbiakban is nevettetéssel foglalkozni, így remélhetőleg nem utoljára hallunk róla.


A verseny után, az Erdélyi Humorfesztivál történetében először női humorista is színpadra lépett. Ács Fruzsina a harminc után felmerülő élethelyzetekről, a párkeresés megpróbáltatásairól és a szingli lét kihívásairól mesélt. A saját bőrén tapasztalt történetein keresztül megérthettük, hogy a kecsegtetőnek tűnő vitaminoknak bizony van árnyoldala is, amiről senki nem beszél, vagy, hogy mi van akkor, ha egy férfi magasnak magas, de egyébként egy seggfej.

Ács Fruzsi a harmincas szinglik problémáit bemutatva sikeresen mutatkozott be a kolozsvári közönségnek - Fotó: Serar Szabolcs


Az est, és ezzel a Humorfeszt zárásaként a Szomszédnéni Produkciós Iroda lépett fel, akik a tőlük megszokott módon, egy-egy szituációból kiindulva párbeszédet folytattak egymással, közben a közönség pedig sűrűn kapkodhatta a fejét a magasan repkedő szópoénok áradatában. A duóval nemsokára interjúnk is érkezik, légy résen te is, nehogy lemaradj!

A humorfeszt alapítói zárták az estét, a tőlük megszokott poénáradattal búcsúztatva a fesztivál idei kiadását - Fotó: Serar Szabolcs


A 17. Erdélyi Humorfesztivált utolsó napján nem volt hiány nevetésből, ezt bizonyították a begörcsölt arcizmok is.


Képek: Serar Szabolcs

Pintér Anita

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments