Gólyák éjszakája és Heti sportok - a KMDSZ mindkettőre várja az egyetemistákat

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség ebben az évben is nagy lendülettel indul neki az új tanévnek. A frissen érkezett gólyák és a már veteránnak számító felsőbb éves egyetemisták az elmúlt napokban több KMDSZ-es rendezvényről és programról is értesülhettek.




A KMDSZ Sportiroda idén ismét lehetőséget nyújt a kolozsvári magyar egyetemisták számára a sportolásra. A KMDSZ Heti sportok keretein belül a Kolozsvári Magyar Diákszövetség támogatja a rendszeres sportolást, állandó lehetőséget biztosítva erre. Ezáltal nemcsak a mozgásra lesz alkalmuk a diákoknak, hanem ismerkedni, megerősíteni a magyar közösséget is. Emellett remek felkészülési lehetőséget nyújt a csapatoknak a közelgő 29. KMDSZ Diáknapokra is, ahol a sportos programok minden évben fontos szerepet játszanak.

Négyféle sportágban vehetnek részt az érdeklődő diákok minden héten: alkalmuk nyílik a női kosárlabda, a férfi kosárlabda, a röplabda és a kézilabda gyakorlására. Az érdeklődő diákok Facebook-csoportokban jelentkezhetnek minden héten az adott sportágra.




Ugyanakkor október 17-én sor kerül a már hagyománynak számító KMDSZ Gólyák Éjszakájára. A KMDSZ Gólyák Éjszakája a Kolozsvári Magyar Diákszövetség első gólyarendezvénye, amelynek célja, hogy az elsőéves egyetemisták megismerjék a kincses város ikonikus helyszíneit, parkjait, közösségi tereit. A rendezvény során a gólyáknak különböző játékokon kell teljesíteni 5 fős csapatokban, a játékokat pedig a KMDSZ Szakosztályok, illetve diáknapos csapatok terveznek meg és vezetnek le. Természetesen az ünneplés sem marad el a rendezvény végén, hiszen a játékok után a gólyák együtt bulizhatnak a felsőbb éves egyetemistákkal. A győztes csapatra pedig természetesen nyeremény vár.

A KMDSZ Heti sportokkal kapcsolatos információkat a KMDSZ Sportiroda Facebook és Instagram-oldalain találjátok. A KMDSZ Gólyák Éjszakájára a regisztrációval és jegyvásárlással kapcsolatos információkat pedig a KMDSZ Gólyák Éjszakájának Facebook-eseményén.

Közlemény

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments