Mesél a világsztár – egy legendás focista története a Netflixen

Az ősz beköszöntével a hosszú, forró nyár csillagnézős, meleg estéit felváltják az otthon melegébe bekuckózós, forrócsokizós esték. Ám ekkor sem kell unatkoznunk, az interneten számos változatos film és sorozat várja a pihenni vágyó nézőket. A Netflix is több újdonsággal készült erre az időszakra, amik között akadnak filmek, de előző évadok sikereit folytató és elsőként napvilágot látott sorozatok is.



Újdonságként debütált október 4-éa Netflix kínálatában a BECKHAM című dokumentum-minisorozat . Ez a legendás labdarugó David Beckham életéről szól, amit eddig ismeretlen formában tár a nagyközönség elé. A minisorozat 4 epizódból áll, amelyek hosszúsága 65-75 perc.

Hát nem lenne izgalmas vendégül látni egy világsztárt az otthonunkban? Kifaggatni élete fontosabb pillanatairól? Megtudni olyan kulisszatitkokat, amelyekről addig csak az újságokban olvastunk?

Most lehetőségünk adódhat rá, mert a sorozat nézése közben valóban olyan érzésünk támadhat, mintha Beckhs – a barátai így becézik meglátogatna bennünket, és a legnagyobb őszinteséggel beszélne életéről. Arról az életről, amiről sokan oly sokat vélünk tudni, mivel feleségével együtt már akkor médiasztárok voltak, amikor ez a jelenség nem volt annyira elterjedt, mint napjainkban. Mégis, ismeri a világ azt a Davidet, aki ő valójában? Erre valószínűleg sosem kapunk választ, de mindenképp közelebb kerülhetünk hozzá a sorozat által.

Mindenképp dicsérendő az a megoldás, hogy főhősünk nem sajátítja ki a narrátor szerepét. Nem önző módon, egyedül áll kamera elé, hogy elmesélje élete sztoriját – pedig minden joga meglenne hozzá hanem felesége, szülei, edzője, egykori csapattársai is sorra szóhoz jutnak, hogy David történetét kiegészítsék a saját a szemszögükből nézve. Ez azért lényeges, mert ezek az emberek mind részesei, építőelemei voltak az életének.

A sorozatban végigkövethetjük őt gyermekkorától, karrierjének kezdetén át, egészen a visszavonulásáig. Mesél magánéletéről, feleségével való megismerkedéséről, családalapításáról, de az olyan botrányos időkről is, amikor nem a jó hírneve miatt került a címlapokra, sőt egy egész ország utálta őt. Viszont, végigtekintve saját és a többi megkérdezett beszámolóit egy biztos: a foci iránti szeretete örök és ezt senki sem kérdőjelzi meg.


Nyitókép forrás: Netflix.com

 

Szabó Mónika

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments