Focibajnoksággal hangolódott a tavaszra a Sposza

Ahogy mindenki visszaérkezett a húsvéti vakációról a kincses városba, ahogy közeledik a május, úgy indulnak be egyre inkább az események Kolozsváron is. Lassan a diáknapok is itt vannak, valamint a végzős évfolyamok is megérezték a csípős áprilisi szélben az államvizsga szagát. Azonban ezekben a hetekben biztosan nem fog unatkozni senki, hiszen program programot ér. Múlt hétvégén a Babeş-Bolyai sport szakosztályának szervezésében például megrendezték a Sposza Focikupát, ahová jelentkezni lehetett, hogy fiúk és lányok egyaránt összemérhessék az erejüket a sportpályákon.





Idén a Sposza (Sport Szakosztály) kitett magáért, hiszen nem csak foci-, hanem kosárlabda- és kézilabda-bajnokságot is rendeztek. A focibajnokságon sikerült elcsípnem a sportszakosztály alelnökét Sándor Évikét, aki mesélt egy keveset az előkészületekről.


„Nagyon jó az idei felhozatal. Sokkal többen jelentkeztek a bajnokságra, mint a tavaly, és bár volt munka az esemény megszervezésével, úgy gondolom, hogy teljes mértékben csapatmunka volt az, hogy ilyen sikeres napot zárhattunk.”



 

Évike állítását igazolja, hogy a férfi oldalon 18 csapat jelentkezett, a női oldalon pedig nyolc. A résztvevő csapatok 90%-a nem meglepő módon diáknapos csapat volt, hiszen mi tagadás, Kolozsvár legnagyobb diákeseményének közeledtével kár lett volna kihagyni ezt a remek alkalmat, hogy gyakoroljunk az Unirea Sportpályán.


A 18 csapat közül a férfi oldalon a Kómaszutra állt a dobogó tetején, a második helyet a Baszhattyuk foglalta el, a harmadikat pedig a Cheeklow. A lányok hasonlóképen ügyesek voltak: az első helyen a Shakesbeer csapata végzett, őket követte második helyen a Kómaszutra lánycsapata, végül de nem utolsó sorban a harmadik helyen a Vásörhely csapata végzett. Gratulálunk a nyerteseknek!



Összességében remek hangulatú napot zártunk a napsütötte Unirea sportpályán. A csapatok elfáradva, de lelkesen hagyták el a helyszínt. Köszönjük a sport szakosztálynak, hogy idén is megrendezték nekünk ezt az eseményt, időt és munkát fektetve bele. Ezek után pedig bizton állíthatom, hogy a KMDSZ diáknapok is elképesztő lesz. Szóval készülj Törökvágás mert jövünk!


Képek: András Attila

Kristály Eszter

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments