Segítsünk, hogy segíthessenek! - Először működik együtt a VIBE Fesztivál és a Yuppi Camp

Akik hisznek valamiben összefognak − így talált egymásra a VIBE Fesztivál és a Yuppi Camp is, mert közös bennük a meggyőződés, hogy minden gyermeknek jár a gyermekkor.

 



A Yuppi Camp az első olyan tábor Romániában, amely az élményterápia módszerét használja annak érdekében, hogy a rákbeteg, diabéteszes vagy autoimmun betegséggel élő gyermekeknek és családjaiknak biztosítsanak életre szóló élményeket. Tevékenységük jelentőségét a számok mutatják meg leginkább: 2011 óta rendszeresen megszervezett táboraikban már közel 1500 gyermek és szülő fordult meg az ország minden tájáról, ugyanakkor 28 tábort, 2 családi hétvégét, 13 online tábort és tevékenységet tudhatnak maguk mögött, amelyeket több mint 1200 önkéntes segítségével szerveztek. Munkájukat országszerte 96 szakorvos segíti.


De mit jelent az élményterápia? Egy olyan módszer, amely különböző tevékenységek (falmászás, lovaglás, evezés, íjászat, kézművesség, fotó, színjátszás, zene és bűvészet) révén hat a gyerekek önbizalmára és függetlenségére. A betegséggel élő gyerekek kimozdulva a megszokott környezetükből felfedezik saját képességeiket és tehetségüket, ugyanakkor megismerve hasonló cipőben járó sorstársaikat felismerik, hogy nincsenek egyedül.


A Yuppi Camp idén első alkalommal lesz jelen a VIBE Fesztiválon, egyszerre több küldetést is meghatározva. Egyrészt szeretnék megszólítani a krónikus betegséggel élőket, illetve segíteni családtagjaiknak abban, hogy a lehető legjobb támaszt nyújtsák a szenvedőknek. Másrészt azt is szeretnék megmutatni, hogy az élményterápiának, a pozitív visszajelzésnek mekkora ereje van a mindennapi életünkben.


A VIBE KOLI keretében Hogyan lehetek támasz? A pozitív megerősítés ereje címmel szerveznek egy előadást Varga Boglárka diabetológus, Kovács Réka pszihológus és Nagy Sarolta, a Yuppi Camp munkatársa, diabétesszel élő fiatal részvételével.  Mit tehetünk olyankor, ha valakit a környezetünkben krónikus betegséggel diagnosztizálnak? Hogyan lehetünk támasz? Hogyan kommunikáljunk? Mit jelent krónikus betegséggel élni és miért fontos a pozitív visszajelzés? – többek között erre keresik a választ szombaton 12 órától az Oázisban.


A Yuppi Camp a Csemetezugban is jelen lesz, táboraik kedvenc tevékenységeit és játékait hozzák el, hogy bárki kipróbálhassa ezeket. Akadálypálya, ügyességi játékok, kincskeresés, kézműves tevékenységek, arcfestés, sok-sok nevetés és játék vár a gyerekekre és szüleikre egyaránt a Yuppi Camp kalandban.


A Yuppi Camp nem titkolt célja, hogy tevékenysége még inkább láthatóvá váljon, és ezáltal adományokat gyűjtsön a további sikeres táborok lebonyolításához. Régi álmuk ugyanis, hogy egy állandó táborhellyel rendelkezzenek, ahol még több gyermeknek és szülőnek segíthetnek.


A VIBE Fesztivál örömmel áll a Yuppi Camp mellé ebben a törekvésben, és arra biztatja a fesztiválozókat, hogy aki csak teheti, adakozzon, akár a helyszínen, akár a Yuppi Camp honlapján, annak tudatában, hogy a krónikus beteg gyerekeknek ugyanúgy szükségük van a vakációra, mint bármely más gyereknek, azonban a betegség nem vesz ki soha szabadnapot!


A VIBE további programjairól a fesztivál honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők, ahol a jegyek is beszerezhetők.


Közlemény

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments