Mivel a járványidőszakban nekünk, egyetemistáknak kicsit több időnk van (talán), arra gondoltam, hogy ideje lenne valami hasznossal elütni az időt, és mondjuk valami finom kis desszertet kitalálni, amit egyszerűen el lehet készíteni, de mégis zamatos.
Mivel nem vagyok egy cukrász mester, így arra gondoltam egy könnyen és gyorsan elkészíthető, akár sütés nélküli desszertet szeretnék találni. Gyerekkori emlékeimet felidézve jutott eszembe, hogy nagymamám mindig a családi összejövetelekre egy finom kis sütit készített, hát utána jártam mi is lehet az. Elárulta, hogy tiramisuról van szó, így csipkedtem magam, és még aznap neki álltam elkészíteni.
Mindenkinek javasolni tudom, ezt az egyszerű olasz
desszertet, melynek tapasztalataim alapján az elkészítési ideje 30 perc, sütés
nélkül.
Hozzávalók:
- 25 dkg Mascarpone
- 3 dkg porcukor
- 3-4 db tojás
- 2 dl kávé
- kevés rum
- 36 db babapiskóta
- holland kakaópor
Elkészítés:
- A Mascarponet egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük egy külön tálba, majd laza mozdulatokkal a mascarponéhez keverjük
- Egy mélyebb tálba töltjük a kávét és bele keverjük az alkoholt (rumot), majd a babapiskótákat megforgatjuk benne óvatosan, vigyázva, hogy ne ázzanak el.
- Egy kb 6 cm falmagasságú tálba szorosan egymás mellé helyezzük a megmártogatott piskóták felét. Rákenjük a krém felét, majd beterítjük egy újabb réteg kávéval megáztatott babapiskótával, majd rátesszük a maradék krémet is.
- Egy éjszakát hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt pedig megszórjuk kakaóporral.
Ajánlani tudom ezt a receptet, ha nincs sok
időd elkészíteni valamit, viszont minőségi eredményt vársz. Nem túl édes
desszert, úgyhogy mindenki bátran megkóstolhatja és fogyaszthatja. Kellemes és
rövid elkészítési procedúrával rendelkezik.
Erőss
Andrea
Nyitókép
forrása: playtech.ro
0 Megjegyzések