Fenomenális Téli Majális (II. rész)

Ha január, akkor Téli Majális! Immár 7. alkalommal szervezte meg a KMDSZ az „egynapos diáknapokat”, ahol mágikus lények lepték el Törökvágást. Az érdeklődés az eddigi évekhez képest jóval magasabb volt, 30 csapat jelentkezett megmérettetni. 450 egyetemista gondolta azt, hogy szesszió előtt még megenged magának egy kis lazulást.




Különösebb elvárások nélkül érkeztem meg Törökvágásra. Első Téli Majálisom volt, így összehasonlítási alappal sem rendelkeztem. Sokkal inkább egy kalandként fogtam fel. Lesz, ami lesz, de ezt kipróbálom - gondoltam.  Azt kell mondanom, megérte. Résztvevőként úgy érzem, hogy a szervezőknek sikerült a kitűzött céljukat elérniük: versengés helyett a csapatépítésre került a hangsúly, amely jó bemelegítésnek számíthat a diáknapokra.

Törökvágás újra egy külön világgá vált akárcsak diáknapokkor és tőlünk volt hangos a környék. A mágikus lények és állatjelmezbe öltözött diákok csupán csak hab volt a tortán ahhoz, hogy a hangulat a tetőfokára hágjon. A mágikus járgányok sem maradhattak el. „Lebegő” bevásárlókocsitól el egészen hasizomgyakorlathoz használt eszközből, valamint sílécből sikerült többnyire működőképes „járművet” összehozni.

A számos feladat mellett (Maci-mentés, Mentsd meg a vándort!, Piramis) kaptunk egy harácslistát. A versenyszámok közötti időben további feladatok teljesítését kaptuk feladatul (Varrjuk meg Törökvágást, hozzunk el Rapunzel hajából egy tincset). Számomra leginkább azok a feladatok maradnak a legkedvesebbnek, amelyekben együtt kellett megmutassuk a csapategységünket. Gondolok itt az indahúzásra, az akadálypályán bemutatott járgány megmozdítására és a vándor felöltöztetésére.

Köszi SzervezTeam, hogy ennyire álltátok a sarat ebben a rekord létszámban és hogy egy zökkenőmentes, felszabadult rendezvényt hoztatok össze.

#télimajálisoléé #minemfázunk


Patakfalvi Anita


Nyitókép forrása: KMDSZ Diáknapok hivatalos Facebook oldala

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments