Persze voltak nagy borulások is befele a dombon - Téli majális a KMDSZ-nél

Bár az igazi tél szinte el sem érkezett, hiszen havat még nem nagyon láttunk, a kolozsvári diáksereg mégis megtartotta az idei téli majálisát, és bebizonyította, hogy „sárban is megy a szánkó”.



Január 13-án fergeteges téli majálist tartottunk meg, ahol közel 90 SzervezTeam-es fáradozott azon, hogy a csapatok és szurkolóik jól érezhessék magukat, és közben izgalmasabbnál izgalmasabb játékokon vehessenek részt.

Bár hó nem volt, a csípős hideg megalapozta a téli hangulatot és a résztvevők előszeretettel kavargatták a forralt bort a tűz melegében. Azonban aki játékban volt, az egész biztosan nem fázott mivel a téli majális játék felhozatala igencsak átmozgatta a diákokat. Gölner Blankát, az idei téli majális főszervezőjét kérdeztem:

Milyennek ítéled meg az idei téli majálist? Mi volt a legnehezebb a szervezésben?

Nagyon érdekes élmény számomra, mert először vagyok a téli majális főszervezője, de eddig nagyon jó élmény. A legnehezebb koordinálni egy ekkora SzervezTeam-et, majdnem 90-en vagyunk és az benne a kihívás hogy össze tudd hangolni az embereket, hogy tudjanak együtt dolgozni.

Körülbelül hány ember jelent meg 13-án Törökvágáson?

Résztvevők szerint 37 darab 15 fős csapat jelentkezett, emellett van közel 90 SzervezTeam tag, és persze vannak csaptok akik nem jelentkeztek, de kijöttek szurkolni a klán társaknak vagy barátoknak.

Nagyon sok érdekesebbnél érdekesebb játékot kitaláltatok, a klasszikus kötélhúzástól elkezdve a borotvahab-dobálós „placcs” játékig. Szerinted melyik volt a legizgalmasabb momentum?

Mindenképpen a szánkózást emelném ki. Elképesztő ötletek születtek a szánkók megvalósítására, és persze voltak nagy borulások is befele a dombon.



A jövőre nézve mit üzennél a diáknapozni vágyó egyetemistáknak?

Készüljetek fel mert fergeteges lesz a 29-ik KMDSZ Diáknapok!

 

Bár közel másfél hét telt el a téli majális óta, a diáknapos csapatok, úgy tűnik megfogadták Blanka tanácsát, hiszen már elkezdődtek a készülődések májusra. Lassan megtelnek a sportcsarnokok barátságos mérkőzéseket játszó klánokkal, a kocsmákban pedig már javában folynak a kocsmasportok. Úgy tűnik, a szessziós világvége hangulat sem tud gátat szabni a készülődésnek, tényleg fergeteges diáknapok elé nézünk idén.

 

Képek: a szerző felvételei

Kristály Eszter

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments