Sávlekötő, videóklipek, kulisszatitkok– így startolt el az idei Kommnapok

Tizenötödik alkalommal várták az érdeklődőket a hétvégén a BBTE Kommunikáció-, Közigazgatás- és Politikatudományi Karán a Kommunikációs Napok szervezői. A különleges évfordulót rendkívül színes programmal ünnepelték a harmadéves kommosok. Elmondjuk, mi történt az első nap programpontjaiban.

 


Babaitisz Jorgosz (ismert művésznevén Lil Frakk) és Gabnay Máté négy évadot megélt videós és podcast projektjükről, a Sávlekötőről beszéltek, amely által többek között Azahriah-t, Krúbit és sok más felkapott magyar előadót tudták közelebb hozni közönségükhöz. Teszik mindezt úgy, hogy az előadók dalait sávjaira bontva mutatják be. Korábbi műsoraik közül felidézték azokat a pillanatokat, amikor például áramszünet miatt kellett rögtönözniük; kiemelték továbbá, milyen jó élmény volt számukra a BSW tagjaival való találkozás, és hogy mennyire megható volt az Ohnodyval való forgatás. Bár jelenleg nem fut évaduk, annyit elárultak, hogy a háttérben jónéhány újítással készülnek.

 


A nyitónap eseményei közül érdemes megemlíteni a Miki 357 -el (Szabó Miklós Márton) való beszélgetést is, aki ma már Magyarország egyik legismertebb videóklip készítője. Állítás szerint nagyon ritkán keveredik konfliktusba szakmai szempontok miatt előadókkal, általában kiszagolja, mit érdemes elvállalni és mit nem. Elárulta, szerinte „a trendeket azért kell megfigyelni, hogy olyat ne csinálj”. Videóklipek készítése mellett reklámfilmeken is dolgozik, elmondása szerint azt a műfajt teljesen máshogy kell megközelíteni. Ugyanez érvényes a játékfilmekre is, hiszen nemrég ebben a műfajban is kipróbálta magát: Pulzaar című rövidfilmjét idén mutatták be, és már különböző fesztiválokon is megmérettette magát vele.

 


A pénteki napot Dr. Mihnea Stoica előadása zárta. A kar román szakának professzora a politikai kommuniákció megértésében segítette a jelenlévőket, szót ejtve a jóvő évi választások időszakáról is. Mint mondta, minél fiatalabb az ember, annál jobban tart a mesterséges intelligenciától.

 


A rövid, de annál tartalmasabb nyitány után izgatottan várjuk a második nap programpontjait. Majd arról is mesélünk.


Fotók: Gál Bogi, Barabási Örs - Kommunikációs Napok

Gebe Zoltán, Mihálykó Tihamér

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments