#Perspikipróbálja - Tavaszváró meggyes-citromos sütemény

Bizonyára mindenkinek elege van már a hosszú télből és kicsit megunta a bejgliket, kalácsokat, mézeskalácsokat (ha egyáltalán lehetséges ez). Ezért most egy olyan sütireceptet hoztam, amely finom, friss, könnyed és talán színt és kedvet hoz a közelgő tavaszi napokra.



Hozzávalók egy 39 x 28 cm-es tepsihez:

  • 3 tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre olaj
  • 1 bögre ásványvíz
  • sütőpor
  • citrom esszencia
  • reszelt citromhéj (tetszés szerint, de kb. két citrom héja elég)
  • 500-700 g fagyasztott vagy friss meggy kimagozva
  • porcukor a sütemény tetejére (opcionális)



Elkészítés:

A süti elkészítése egyszerű: a három tojást szétválasztjuk, majd kemény habbá verjük a fehérjét, fél bögre cukorral. Külön, a sárgáját összekeverjük a megmaradt fél bögre cukorral, és megpróbáljuk habosra keverni. Utána beletöltjük az olajat, illetve az ásványvizet, összekeverjük és óvatosan hozzáadjuk a felvert habot is. Az így kapott keverékbe beletesszük a reszelt citromhéjat, az eszenciát, a sütőport és a lisztet.


A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd beletöltjük a keveréket, s belepotyogtatjuk a meggy darabokat, jó sűrűn. Ezután betesszük sülni 200°C-on 15 percig, utána lehúzzuk a hőfokot 180°C-ra, és további 30 percig sütjük.



Remélem kedvet kaptatok ehhez a recepthez, és ti is megsütitek „tavaszváróként”. Ha így tesztek, kellemes sütést és jó étvágyat!


Kiss Csenge

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments