Bizonyára
mindenkinek elege van már a hosszú télből és kicsit megunta a bejgliket,
kalácsokat, mézeskalácsokat (ha egyáltalán lehetséges ez). Ezért most egy olyan
sütireceptet hoztam, amely finom, friss, könnyed és talán színt és kedvet hoz a
közelgő tavaszi napokra.
Hozzávalók egy 39 x 28 cm-es tepsihez:
- 3 tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 1 bögre ásványvíz
- sütőpor
- citrom esszencia
- reszelt citromhéj (tetszés szerint, de kb. két citrom héja elég)
- 500-700 g fagyasztott vagy friss meggy kimagozva
- porcukor a sütemény tetejére (opcionális)
Elkészítés:
A süti elkészítése
egyszerű: a három tojást szétválasztjuk, majd kemény habbá verjük a fehérjét,
fél bögre cukorral. Külön, a sárgáját összekeverjük a megmaradt fél bögre
cukorral, és megpróbáljuk habosra keverni. Utána beletöltjük az olajat, illetve
az ásványvizet, összekeverjük és óvatosan hozzáadjuk a felvert habot is. Az így
kapott keverékbe beletesszük a reszelt citromhéjat, az eszenciát, a sütőport és
a lisztet.
A sütőt
előmelegítjük 200°C-ra. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, majd beletöltjük a
keveréket, s belepotyogtatjuk a meggy darabokat, jó sűrűn. Ezután betesszük
sülni 200°C-on 15 percig, utána lehúzzuk a hőfokot 180°C-ra, és további 30
percig sütjük.
Remélem kedvet
kaptatok ehhez a recepthez, és ti is megsütitek „tavaszváróként”. Ha így
tesztek, kellemes sütést és jó étvágyat!
Kiss Csenge
0 Megjegyzések