Al Ghaoui Hesna: A félelem képes a legjobb, de a legrosszabb oldalunkat is kihozni - Médianapok 4.0

A Médianapok második napján Al Ghaoui  Hesna, magyar külpolitikai újságíró, riporter mesélt arról, hogy miként is tudott bátor maradni  a hadszíntéren és a mindennapi életében. A meghívott beszélgetőpartnere Máté Emőke volt. 



Az idei Médianapok sztárvendége azonnal megfogta a figyelmem. A Félj bátran! című könyve többször is a kezembe került a könyvesboltokban, de az utolsó löketet mégis egyik egyetemi tanárom adta, aki kijfejezetten ajánlotta nekünk egyik kurzus keretein belül.


Hesna elmesélte, hogy jogi egyetem alatt hogyan alakult ki a kapcsolata az újságírással, hogyan kapta meg első munkáját és hogyan merített erőt abból, hogy elbocsátották onnan. Ezek mind életének formálói voltak, ugyanis háborús övezeteken lett riporter, amely rengeteg bátorsággal és elkötelezettséggel járt. Ottani élményei kalandosak voltak, beszélt arról, amikor legjobban félt, de arról is, amikor a legbátrabbnak érezte magát. Szerinte a félelem képes a legjobb, de a legrosszabb oldalunkat is kihozni magunkból, egyfajta adrenalin löketet ad és olyan dolgokra leszünk képesek, amikre nem is számítunk. Továbbá arról is mesélt, hogy miért hagyta abba munkáját és hogyan állja meg a helyét édesanyaként. Kislányai inspirálták arra, hogy élményeit mesekönyvvé alakítsa, így született meg a Holli, a hős című könyve, amit ő is illusztrált. Sok díjban részesült, illetve sorozatot is készített. Egy erős nőt ismerhettünk meg, aki bátran kijelenti, hogy félni lehet, de ki kell tudni hozni belőle a legjobbat.


Aki úgy érzi, többet szeretne Hesnáról megtudni, annak ajánlom könyvét, illetve a Bábel - Hesnával a világ sorozatát is.

Kiss Csenge

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments