10+1 sorozat, amely...

Netflix & chill. Bizonyára már mindenki hallotta ezt az angol kifejezést, ami arra is enged következtetni, hogy egy fárasztó nap után, és nem csak, leülünk a laptop vagy TV elé, egy pohár bor és egy nagy adag pattogatott kukorica társaságában, hátrahagyva a mindennapi gondokat és teendőket. Bekapcsoljuk a kedvenc sorozatunkat és chillelünk.



Aki egy kicsit is ismer engem, az megerősítheti, hogy mennyire imádom a sorozatokat. Képes vagyok több évadot is megnézni egyetlen nap alatt és tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Annyira magával tud ragadni egy-egy sorozat, hogy nem vagyok képes leállni vele. Ismerős? Pontosan az ilyen sorozat fanatikusoknak, mint én összeállítottam egy 10+1 sorozatból álló listát. A felsoroltakat mostanában néztem meg és kedvenceimmé váltak, így csak ajánlani tudom nektek, hogy vessetek rájuk egy pillantást.

1. Freud

A Freud c. sorozat a legfrissebb mindezek közül. Egy német sorozatról van szó, ami egyben biográfiai és történelmi is. Aki egy kicsit is ismeri Sigmund Freud életét, az tudja, hogy egy olyan sorozat, aminek ő van a középpontjában, minden lehet, csak unalmas nem. A nézők találkozhatnak a hipnózis tanulmányozásával, gyilkosságokkal, szerelmi szálakkal és egy magyar vonallal is, ami még izgalmasabbá teszi az egész történetet. Rengeteg kérdésre keresnek választ a történet szereplői. Az, ha sikerül is nekik, kiderül, ha megnézitek.

2. You

Ennek a sorozatnak a középpontjában a Gossip Girl-ból ismert Penn Badgley kapott szerepet, aki egy pszichopata sztalkernek bizonyosul. Kiszemeltjei egyben szerelmei is, akiket minden és mindenki elől is képes megvédeni. Nem ismer határokat, így egyre veszélyesebbé válik. A You c. sorozat egy akciódús cselekmény mellett a XXI. század legnagyobb problémáira hívja fel a figyelmet.

      3. Jane the Virgin

A Jane the Virgin egy angol sorozat és egy spanyol szappanopera közös gyereke. Egy laza, vicces, de mégis drámákkal dúsított sorozat. Mint a cím is jelzi, a főszereplő egy Jane nevezetű lány, akit a spanyol nagymamája már kiskora óta arra tanított, hogy megőrizze tisztaságát a házasság utánig, amit Jane hűségesen be is tart. Ennek ellenére, mégis terhes lesz. Hogyan lehetséges? A kereken 100 részből kiderül, ahogy az is, hogy Jane kikerül-e a szerelmi háromszögből. Rengeteg  humor lelhető fel, amit főképpen Jane eltitkolt édesapja képvisel, aki szintén a sorozat kulcsfigurája.

      4. La Casa de Papel

Ugye, erre mindenki számított? A népszerű spanyol sorozat a kedvencem lett mindközül. Egy fiktív, romantikus, akciódús történet, ami képes magával rántani bárhova. Egy eleinte nyolc tagból álló banda, ami a később tovább bővül (és csökken), egy úgynevezett Profesor vezetése alatt, bankot rabolnak. A banda tagjai városok neveit viselik, ami az első és legfontosabb szabályt meríti ki, miszerint tilos a személyes kapcsolatok kialakítása, így az eredeti neveik is tabutémának számítanak. Ezt megszegve egy nagy családdá válnak, és képesek bármit megtenni egymásért. Bármit.

      5. Sex Education

Egy kicsit lazább és humorosabb vizekre evezünk. A sorozat kifejezetten a tinik szexuális problémáit dolgozza fel egy nagyon különleges módon. A népszerű szexterapeuta, Jean Milburn gyereke, Otis Milburn, az iskola láthatatlan fiúja és Maev Wiley, a rosszlány, nyitnak egy „klinikát”, ahol az iskolatársaiknak pénzért oldják meg a nemi élethez fűződő problémáikat. Persze, ez nem lesz ilyen egyszerű, közbeszól a szerelem, a barátság, az elfogadás és sok más.

      6. The Good Doctor

Az orvosos sorozatok sem maradhatnak ki a listámból. De ez nem akármilyen orvosról szól, hanem egy autista sebészrezidensről, aki emellett savant szindrómás. Ennek köszönhetően különleges képességekkel rendelkezik. Minden részben egy különleges orvosi esetre keresnek megoldást a személyes problémáikkal is küszködve egyaránt. A sorozatra több, a való életben gyakorló, igazi orvosok is reagáltak, akik szerint rendkívüli a hasonlóság a valóság és a sorozat között.

      7. Elite

Az Elite c. sorozat kiindulási pontja az, hogy három diák lehetőséget kap egy különleges magániskolában tanulni, a Las Encinas-ban,  ahol egy csapat gazdag, elkényeztetett és lenéző diákok várják őket, legalábbis első látásra. A történet középpontjába egyik diák meggyilkolása áll, amit együttesen próbálnak megoldani vagy adott esetben eltitkolni. Elmaradhatatlan a szerelmi szálak összekeverése, ami még több konfliktust szül. Felvet olyan helyzeteket, mint a társadalmi rangok közötti különbség, az azonos neműek közötti vonzalom, valamint az elhivatott arab szülőkkel rendelkező gyerekek életét a XXI. században.

      8. Toy Boy

A spanyol vonalat erősítve, az utolsó sorozat, amit megemlítek a Toy Boy. Egy hátrányos anyagi helyzetű táncos fiú hét évet tölt börtönben egy olyan gyilkosság miatt, amit el sem követett, csupán két család, Medina és Rojas háborúja közepébe csöppent. Hét év után, egy ügyvédnő segít kihozni a börtönből. Együtt próbálják kideríteni az igazságot, de nincsenek felkészülve arra amit találnak. Mindezek mellett teret kap a családon belüli bántalmazás problémája is, a szerelem, a drogkereskedelem és persze, a tánc is.

      9. Castle

Nyomozós sorozat nélkül sem lenne a teljes a lista, nemde? A Castle egy nyolc évados sorozat, ahol Richard Castle, krimiíró, egy gyilkosság keretein belül Katherine Beckett nyomozó mellé kerül és őt, valamint csapatát segíti Castle a nyomozásban. Az elején nincs meg kettejük között az összhang sőt, a magát viccesnek gondoló író irritálja is társát, de a későbbiekben nagyon közel kerülnek egymáshoz, ha értitek mire célzok. Tökéletes párosnak bizonyulnak mind a nyomozásban, mint a való életben.

      10. Bátrak földje

Végezetül kötelességemnek éreztem egy magyar sorozat megemlítését is. Így a rengeteg nagyon jó magyar sorozat közül kiválasztottam a legaktuálisabbat. A Bátrak földje 2020. január 1-én debütált az RTL Klubon. A történet a XIX. században játszódik Rokoczán. A sorozat négy fiatalról szól, egy bárókisasszony, az ő szolgálója, egy borászfiú és egy zsandárhadnagy, akik mindenen és mindenkin áttaposva keresik a szerelmet. Emellett a négy fiatal családjainak a problémáira is hangsúlyt fektek a sorozat, amiből akad is bőven.

+1. Mellékhatás

Végezetül pedig egy nagyon friss és aktuális sorozatról szeretnék beszélni, aminek első része 2020. április 4-én lesz látható az RTL Klubon. Középpontjába egy olyan pár áll, akinek nem lehet kisbabája, ezzel felvázolva egy család egyik legfontosabb problémáját. A fiatal orvos viszont, aki segíteni próbál a párnak, végzetes hibát vét veszélybe sodorva a páciens életét. Emellett bemutatja azt is, hogy milyen béranyának lenni, milyen egy olyan párnak, akinek lehet gyereke és mégse szeretne, valamint olyannak, aki szeretne, de semmiáron nem jön össze. Tökéletes ötvözése a fikciónak és a valóságnak.

Íme 10+1  sorozat, amelyek közül remélem mindenki talál legalább egyet, ami felkelti érdeklődését és annyira fogja szeretni, hogy egy nap alatt megnézi. Mert ugye, ez egy jó sorozat célja, hogy sírj, nevess, félj, meglepődj, idegeskedj rajta és annyira magába szippantson, hogy addig ne engedjen el, ameddig a végéhez nem érsz.


Poka Kriszta

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments