Stanik Bence: Egy nyelven kommunikálni Kolozsváron már nem szexi





Anyanyelvükön kommunikál a kolozsvári magyarokkal a Lights On Románia


„A Lights On Románia azért döntött a magyar nyelv használata mellett, mert szeretnénk, hogy a kolozsvári magyarok is élvezhessék a fényinstallációkat. Mi több, Erdély minden szegletéből érkeznek magyarok Kolozsvárra, ez is egy plusz ok” - mondta Andi Daiszler, a fényfesztivál igazgatója. 

A Lights On Románia Facebook-oldala három nyelven működik: románul, magyarul és angolul posztolnak. Továbbá magyar nyelvű tájékoztatók kerültek a nagy méretű fényinstallációk mellé ugyanabban a méretben és tartalomban, mint a román verziók, valamint a Lights On teljes honlapja is elérhető magyarul (www.lightsonromania.ro). A kirakatokban elhelyezett fényszobrok melletti szövegeket idén még nem sikerült beépíteni a Diversity Advertising-gal kötött megállapodásba. 

„Egy nyelven kommunikálni nagyrendezvények esetében Kolozsváron már nem szexi” - mondta el Stanik Bence, a fesztivál többnyelvűsítésének ötletét felvető Diversity Advertising kommunikációs vezetője. 

Hozzátette, fontosnak tartják, hogy a Kolozsvár teljes lakosságát célzó események magyarul is ugyanúgy elérhetőek legyenek, mint románul, ezért keresték fel a javaslattal a Lights On csapatát. Az idén második kiadását ünneplő fényfesztivál az egyeztetések után úgy döntött, beépíti a magyar nyelvet a kommunikációjába.

A Lights On-t november 21. és december 15. között szervezik Kolozsváron. Idén minden a tudatosítás témája körül fog forogni, fókuszban az építészettel, a környezettel és az egyén-közösség kapcsolatával. A fesztivál híres nemzetközi művészek és helyi alkotók fényszobrait állítja ki kolozsvári helyszíneken, többek között a Széchenyi (Mihai Viteazul) téren, a The Office irodaház belsejében vagy az Octavian Goga Megyei Könyvtár erkélyére belopva a kortárs művészetet a hétköznapi rohanásban megszokottá vált városi terekbe. Az installációk teljes listája magyarul is elérhető az esemény honlapján.

Közlemény

Nyitókép forrása: Lights On Romania hivatalos Facebook oldala

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments