2021-es nyári divat - mit viseljünk a Vogue szerint?

Élénk színek, színes virágok, lenge, lebegő ruhák. Mindannyian ezekre asszociálunk, ha a nyári divatról van szó. Ugyan a divat folyamatosan változik, vannak egyes ruhadarabok, színkombinációk, melyek évtizedekig képesek uralni a divatot. Fogalmazhatnánk úgy is, hogy sosem mennek ki a divatból. Ide tartoznak például az egyenes szárú farmernadrágok, a klasszikus fehér ingek és pamut pólók, fekete pólók és szoknyák is minden alkalomra tökéletesek, de a fekete nadrág sem maradhat ki a sorból, ezen darabok mindig, majdnem minden alkalomra tökéletesek. Mindezek mellett évről évre újabbnál újabb, vagy éppenséggel régibbnél régibb, azaz retro darabok jelennek meg aktuális divatként.

 

A koronavírus, vagyis inkább az otthoni munkavégzés, nagy hatással volt a tervezőkre, mivel az idei nyári divatban megjelennek a kényelmesebb ruhadarabok, például a bőszárú nadrágok, a lebegő nyári ruhák és a sportruházattal különlegessé varázsolt egyszerű ruhadarabok. Az otthoni kényelmes ruházat mellett feltűnnek extrém ruhadarabok is például a fehérnemű felsőruházat és az áttetsző miniruhák. A tervezők nagy része azonban az újrahasznosítást választotta, ezzel is kívánják felhívni a figyelmet a pazarlásra, és próbálják tudatosságra ébreszteni a vásárlókat.

 


A 2021-es nyári divat megalkotásánál a tervezők az extrém és a kényelmes ruhadarabok mellett kiemelt figyelmet fordítottak az egyszerű visszafogottabb ruhákra, előtérbe helyezve ezzel a egyszerűbb divatot kedvelőket, így számukra alkották meg a fekete-fehér színkombinációból álló darabokat. Bár ez a színösszeállítás minden évben helyet kap a divatban, azért valljuk be, nem éppen a nyárra, napsütésre, tengerpartra, szabadságra és frissességre asszociál az ember ezen két szín kombinációja láttán.

 


Idén nyáron a new-look bralette felsők is hódítanak. Több, mint 20 éve volt divatban a fehérnemű felső utcai viseletként, ezeket felváltották a crop topok, azaz a haspólók, majd idén újra hódítanak a new-look bralette felsők.

 

Ezen ruhadarab viseléséhez tökéletes alakra és/vagy rendíthetetlen önbizalomra van szüksége a nőknek. Viszont ennél az irányzatnál abszolút érthető, hogy miért a nyári kollekciónál jelenik meg. A színes, sokat mutató felsők láttán abszolút a nyárra asszociálunk.

 

Ezen felsők láttán mindig nagymamám jut az eszembe, hívő asszony létére a falra mászik a bralettek láttán, mindig ezt a kérdést hajtogatja: “Jajj jányom, miért van ez a leányka melltartóban?”. Mondjuk nem csodálom, a XXI. században nincs éles határ a strandon való öltözet és a hétköznapi utcai öltözet között.

De ez fiatal szemmel nézve nem is baj, a stílus relatív, minden nő, minden ember másként fejezi ki önmagát, és ez így van rendjén.

 


Már a tavaszi madárcsicsergéssel együtt megjelentek a fent látható do the floss trend darabjai. A trend nagy közkedveltségnek örvend a médiában, és mivel a sztárok is szívesen viselik ezen ruhadarabokat így biztosan te is hallottál már róla.

 

Ez tulajdonképpen a fentebb említett bralette, a maxi ruha és néhány fűző egyvelege, de ennek ellenére véleményem szerint nagyon jól néz ki, és reméljük nem csak a 2021-es divatot uralja ez a trend, hanem évekig velünk marad.

 


A take the floor a tökéletes nyári trend, mivel ezek a lebegő, olykor áttetsző színes maxi ruhák kellően szellősek és elegánsak, így a viselője a nyári hőségben egy kényelmes ruhadarabban is gyönyörűnek és elegánsnak érezheti magát.

 


A bő szárú nadrágok évtizedekkel ezelőtt is uralták a divatot, viszont ezeket a 2000-es évek elején felváltották a skinny jeansek, azaz a szűk farmernadrágok. Azonban néhány évvel ezelőtt újra hódítani kezdtek, és ez idén mit sem változott. A bő szárú nadrágok, ha lehet így fogalmazni, idénre még bővebbek és még kényelmesebbek lettek az eddigieknél, meglehet, hogy a tervezőket ezen esetben szintén az otthon töltött karantén időszak inspirálta.

Bár az én tetszésemet nem nyerték el ezek a rettenetesen bőségűek, biztosan akadnak olyanok, akik a kényelmet helyezik előtérbe és szívesen viselik ezeket.

 


A nappali diszkó trend mindannyiunk számára ismerős, mivel az elmúlt években eléggé sűrűn jelentek meg ezekhez hasonló ruhadarabok. Ugyan minden évben megjelenik a magazinokban idei trend ként a diszkó trend, de valahogy sosem érik el fénypontjukat, mármint ugyan a trendek közé tartozik, immáron több éve, mégsem látunk hasonló darabokban nőket flangálni a nyári hétköznapokon.

 


Fentebb már említettem, hogy a tervezők több esetben választották az idei trendek megalkotásánál az újrahasznosítást. A meglévő ruhák borda és derék közötti részét szabadították fel a tervezők, de egyeseknél a ruha más részeit, (pl. hát, csípő) vágták ki, vagy egyszerűen csak aprócska lyukakkal tették különlegessé azt, így megalkották a cut out and keep 2021-es nyári trendet.

 


Idén biztosan mindannyian találkoztunk már az alakformáló fűző trenddel, ha nem máshol, akkor a TikTokon. Ugyan biztosan nem ez a legkényelmesebb öltözet, amivel találkoztunk eddigi életünk során, de tanúsíthatom, csodákra képes, mivel tökéletesen karcsú derekat és kerekded kebleket képes varázsolni.

 


A karantén alatt a legtöbben az eddigieknél is jobban beleszerettek a kényelmes, pamut ruhadarabokba, de ezeket mindannyian inkább otthon, a négy fal között hordjuk szívesen. Azonban a Prada, Chanel, Hermes és a Celine tervezői újraalkották ezeket, a kényelmes öltözetet összekombinálva a eleganciával megalkottál a lady, with a twist trendet.

 


Végül, de nem utolsó sorban, csíkok, csíkok mindenhol. Nem mondható a legújabb trendnek, mivel évek óta jelen van, sőt meglehet, hogy csíkok talán sosem mennek ki a divatból. Minden színben, minden kialakításban évszaktól függetlenül tökéletesen passzolnak minden testalkatra.

 

Fekete Rita

Képek forrása: https://www.vogue.co.uk/fashion/gallery/spring-summer-2021-fashion-trends

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments