SZAKMA(TT) - Mi leszek ha nagy leszek?

A Magyar Ifjúsági Központ és a K plusz program által szervezett Kwork Q&A eseménysorozat negyedik beszélgetésén vehettünk részt. A SZAKMA(TT) nevezetű kerekasztal beszélgetésen öt különleges meghívott számolt be nem mindennapi munkájáról.




A meghívottak között szerepelt Dr. Ledan Szende (Dishy), fogorvos, kutató, tetoválóművész, lemezlovas; Polacsek Péter projektmenedzser és csapatvezető, Schvarcz Andor software fejlesztő, vállalkozó; Gál-Joó Melánia, mérnök, önkéntes, hegymászó; valamint Kovács Barna maker (alkotó), vállalkozó. Ezekben az emberekben közös pont, hogy elhivatottságuk révén egyszerre nem egy, hanem több szakmával is foglalkoznak.


A beszélgetés során többek között szó volt arról, hogy hogyan is kezdődött a pályafutásuk, milyen tapasztalatok segítették őket a szakmájukban, valamint, hogy milyen célokat tűztek ki szakmai szempontból a jövőre nézve. Mint kiderült, a legtöbbjüknek spontán alakult ki a foglalkozása, hiszen mindannyijuknak fontos volt, hogy olyan dologgal foglalkozzanak, amit szeretnek, így sokkal inkább a munkák találták meg őket, mintsem fordítva. Elmondottjaik alapján az is kiderült, hogy mindannyijuk számára nagyon fontos az időmenedzsment tekintve, hogy több dologgal is foglalkoznak egy időben. A munka számukra nem teher, azonban tudatosan végzik a feladataikat, és nagy odafigyeléssel építik a pályafutásukat. A céljaik elérésében nagyon sokat segítettek a különböző külföldi tapasztalat szerzések, valamint az, hogy sosem riadtak vissza attól, hogy belekezdjenek valami új dologba. Elmondásuk alapján azonban sosem vágytak hosszabb ideig elmenni Romániából, sokkal inkább a külföldön megszerzett tapasztalatokat akarták itthon is hasznosítani. Céljaik megvalósítása érdekében tudatosan odafigyeltek arra, hogy elkerüljék a kiégést, valamint, hogy munkájuk mellett időt fordítsanak önmagukra is.


Számomra nagyon érdekes és tanulságos volt ez a beszélgetés, hiszen a legkülönbözőbb szakmákat ismerhettem meg érdekes emberek által, illetve bebizonyosodott az is, hogy egyáltalán nem probléma az, ha egy embert több dolog is érdekel egyszerre, így lehet egy hobbiból akár a megélhetésünk forrása is.


Kristály Eszter

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments