91 éves lett az örök fiatal Mickey egér





Walt Disney világszerte ismertté vált mesefigurájával napra pontosan 91 éve, 1928. november 18-án találkozhatott először a nagyközönség. 


Figurája és karaktere a Willie a gőzhajó (Steamboat Willie) című rajzfilm fedélzetén még meglehetősen kezdetleges volt. Vékony teste és karjai csak később kerekedtek ki, és a jelleme is hagyott maga után kivetni valókat: egyes rajzfilmekben macskákat és nőket kínzott.
 
https://www.youtube.com/watch?v=BBgghnQF6E4

Disney a Mortimer nevet szerette volna adni újdonsült figurájának, felesége viszont meggyőzte, hogy a Mickey név sokkal találóbb lenne. Gyanítom, hogy kevésbé a név, mint inkább Disney tehetsége tette ennyire sikeressé a figurát. Mickey egér volt ugyanis az első meseszereplő, aki csillagot kapott Hollywoodban, a Hírességek sétányán (1978-ban). Sőt, 1942-ben az egyik kalandjával még Oscar-díjat is nyert. 



Mickey egér lehetett Disney egyik legkedveltebb karaktere. Többször is úgy nyilatkozott, hogy reméli, soha nem felejtik el az emberek: hiszen annak a példája, hogy kis dolgokból is lehet nagyot alkotni. 


És vajon a nagy alatt azt is értette, hogy Mickey már számtalan alakban megtalálható az emberek lakásában?  

Tekintettel arra, hogy nyakunkon van a Karácsony, összegyűjtöttük nektek a legérdekesebb és legkreatívabb (esetenként legőrültebb) Mickey egér nevével fémjelzett termékeket, amelyekkel megajándékozhatjátok szeretteiteket:

A csúcstechnika kedvelőinek ajánljuk a Mickey egeres Google Home készüléket. 
(Forrás: otterbox.com)



A Tom Hanks által játszott Robert Langdon rajongóinak a Mickey egeres karóra lehet a legjobb választás. 
(Forrás: reddit.com)



A stílus kedvelőinek itt a Mickey egeres mandzsettagomb. 
(Forrás: nordstrom.com)



A konyha szerelmeseinek sem kell Mickey egeres kiegészítők nélkül élniük: számukra találták ki a Mickey kesztyűs mérőkanalakat. 
(Forrás: shopdisney.com)



Na, de ki ne szeretne egy Mickey kesztyűs teafilter áztatót is? 
(Forrás: shopdisney.com)
Disney úgy gondolta, hogy túlságosan zsúfolt lenne a figura keze öt ujjal. Úgy tűnik, ezt a konyhai sütőkesztyű sem írhatta felül… 
(Forrás: Amazon)



És végül, ha stabilan a sarkadra akarsz állni, akkor Mickey egér abban is segíthet. 
(Forrás: fun.com)



Birtalan Albert

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments