62. Eurovíziós dalfesztivál - beszámoló

Huszonhat ország, egy győztes dal. Összhangban álló zsűri. Megbolondult fogadóirodák. Portugál győzelem. Meztelenkedés a színpadon. És egy roma származású úriember Magyarország képviseletében. Ezek a címszavak jellemezték a 62. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét.


Május 13-án rendezték a 62. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét. Nyert itt már szakállas nő, szörnynek öltözött rocker, hegedűművész és még sorolhatnám. Ezen a fesztiválon sosem szenvedünk hiányt a meghökkentő elemek terén. Nem volt ez másként idén sem. A fogadóirodák kedvence, a gorillával táncoló olasz énekes hónapok óta az élen állt. Az utolsó pillanatokban vette át tőle a vezetést Bulgária, később pedig Portugália. Az eredményhirdetésig így végre lehetett izgulni, hisz senki számára sem volt egyértelmű, ki viszi haza a trófeát. Ahogy mondtam, az eredményhirdetésig lehetett izgulni. Mintha minden országból ugyanaz a zsűri voksolt volna, Portugáliát elöntötte a dúzöpoá-k (tizenkét pont) tengere. Később a nézői pontok szépen átrendezték a tabellát, így Magyarország és Pápai Joci (Joszi Pápái, ahogy külföldön ejtik) Origója a nyolcadik helyen zárt, ami szép helyezés ezen a versenyen. Portugália 758 ponttal vihette haza az idei trófeát, énekesük néha már láthatólag unta is, hogy folyton ő kapja a maximális pontszámokat.

Az est folyamán színpadra lépett Jamala is, aki tavaly nyerte meg a versenyt 1944 című dalával, Ukrajna színeiben. Új dalát adta éppen elő, amelyet egekig dicsértek a szakmatársak, de egy feltehetőleg ausztrál úriember vállalta az ellenkező véleményű tábor képviseletét. A férfi felmászott a színpadra, és szebbik felének mutogatásával fejezte ki véleményét a produkció iránt.

Az énekesnő előadása 02:41:00-től látható: Eurovision Song Contest 2017 - Grand Final - Live

Portugália egy régi hangzású dallal indult a versenyen, mellyel az énekes elmondása szerint szeretnék felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mennyire háttérbe szorult napjainkban a minőségi zene iránt való igény. A dal mind a nézőknél, mind pedig a zsűrinél első helyezést ért el. Ezúttal gratulálunk mi is Salvador Sobralnak és Amar Pelos Dois című dalának!


A győztes dal:

Birtalan Albert

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments