Tipikus egyetemista probléma a fogfájás. Fáj az ember foga a finom kajára, csak épp elitta az árát. Vagy könyveket vett rajta. A lényeg az, hogy csóró, de enne. Mit tegyen? Az alábbiakban néhány tanáccsal fogunk szolgálni, hogy ne csak akkor egyen az ember finom és meleg kaját, ha több (száz) kilométert senyved egy vonaton.
1. Fedezzük fel a leveseket!
A leves meleg, finom és praktikus, hiszen kiadós és gyakorlatilag bármilyen zöldségből elkészíthető, amik nagyon olcsóak. De ha még a pucolással sem akarod értékes idődet vesztegetni, akkor fogj egy hagymát, ügyesen vágd apróra, miután üveges lett, tegyél rá tetszőleges fagyasztott zöldséget, majd ha megpuhult, öntsd fel vízzel. Extrém esetben még egy csirkére is össze lehet dobni és azzal egybefőzve már eléggé okés. Tuningolható: tejjel és tejföllel.
2. Kreativitás!
Bármiből lehet főzni. A legegyszerűbb a krumpli és a rizs, de árban megegyezik a kuskus is. Hagymát apríts, süsd és vigyázz, hogy ne égjen oda. A krumpliról pedig kár is beszélni, annyi variánsa van. Tuningolható: a rizs és a kuskus is finomabb, ha dob az ember bele egy marék zöldborsót vagy pár szelet répát.
3. Pasta la vista!
A tészták tökéletesek, gyorsak és finomak. Milliónyi variáció létezik az elkészítésükre, nekem a penne a kedvencem. Tehát egy zacskó tészta és tejföl és már meg is van a vacsi. Tuningolható: a bolti szószok drágák. Ugyanolyan finomat tudsz te is otthon készíteni, ha veszel egy kis paradicsomlevet, hagymát és fokhagymát. Összedobod és kész is. Ha van otthon egy kis szalonna, nem kell sajnálni rápirítani. Jah, és ha nem akarod, hogy a tészta összeragadjon, a főzés utolsó pillanatában öntsd fel egy pohár hideg vízzel.
4. Zacskós dolgok.
Tudom, hogy a zacskós leves nagyon olcsó és tele van ízfokozókkal, így még finom is, de az már gyanús, mikor három napig áll a konyhában és semmi baja nincs. Na de ha mégis rászorul az ember – mert tényleg csak egy lej, harminc bani –, még azt is meg lehet egy kicsit spékelni. Hallottam olyanról, aki halkonzervvel keverte, de olyat is láttam, hogy maradék szalámidarabkákat tett bele. Akármilyen furán is hangzik, finom volt.
5. Ha van sütőd, használd ki!
Ebben tulajdonképpen bármit elkészíthetsz gyorsan és finoman. Ajánlom a rakott tésztákat, de krumplisütésre is tökéletes. Egyszerűen szedd össze, ami otthon van és süsd össze őket! Tuningolható: sajttal. Bármit finomabbá tehetsz, ha sajtot reszelsz rá!
És ha még ezek után sem sikerülne finoman jóllakni, marad a bé terv és megtanul az ember főzni. Az internet korában már igazán bármilyen információhoz hozzájut az ember egy tál étel elkészítéséhez.
Jó étvágyat!
Balla Noémi
0 Megjegyzések