Ma van a szülinapunk!



Huszonhat éve jelent meg a Perspektíva Diáklap első száma, amit a tavalyelőtti szülinapkor veletek is újra megosztottunk. Több generaciónyi diák, köztük sok ismert, és fontos személyiség mondhatja el magáról, hogy annak idején ő is írt a lapba, és a történet még sokáig fog folytatódni. A kolozsvári egyetemisták ugyanis szívesen írnak. Beszámolókat hoznak a legkülönbözőbb eseményekről, saját utazásaikról; interjúkat készítenek; fiókban őrzött írásokat osztanak meg, néha verses formában is; és persze az újságírás szak hallgatói a jobban sikerült házi feladatokat is szívesen teszik közzé.

A könnyen teljesíthető szakmai gyakorlat ígérete mellett ezért is csatlakoztam a csapathoz két éve. A suliújságos karrierem végét jelentő ballagás óta gondolkodtam, hogy ezután hol közölhetném, amit megírok, a Perspi pedig tökéletesen ellátja ezt a feladatot azóta is.

A társaságra sem panaszkodhatok, bár ez igazából akkor látszott igazán, amikor még élőben, az Insomniaban gyűlt össze a csapat, és gyűlések után társasjáték esteket tartottunk.

Idén a szülinapi ünneplés is online történik. Itt mondjuk el, miért szeretünk Perspi szerkesztők lenni, és kívánunk még sok Perspi szülinapot a következő generációknak is.

Én büszke vagyok, hogy ősz óta én vezetem ezt a csapatot, akiknek öröm olvasni a munkáit, és még azelőtt rajongok az írásokért, hogy veletek is megosztanám. Boldog szülinapot Perspi, szórakoztasd még sokáig a diákokat. Ahogy a szlogenünk is mondja: ingyenesen, hisz megfizethetetlen az a sok jó szöveg, amivel kitöltöd a szabadidőnket.

Az alábbiakban felidézzük a korábbi, még nyomtatásban megjelent lapszámokat, és reménykedünk, hogy a következő évfordulót élőben, a vírus előtti gyűlések hangulatával tudjuk majd megünnepelni.

Tőkés Hunor, korábbi szerkesztőnk a következő sorokkal köszöntötte diáklapunkat:

Még egy évvel idősebb lettél, Perspi. Hasábjaidon néha dicséretet, máskor kritikát olvashattak a hallgatók. Bármilyen nehéz évek jöttek, te kitartottál! Most, hogy a dezinformáció korában egyre nagyobb szükség van a szabad műhelyekre, hát élj sokáig és nevedben, szellemedben hordozd tovább a kimondott szó lehetőségét! Boldog születésnapot!

 Mihálykó Tihamér

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments