#Perspikipróbálja - elronthatatlan muffin

Ismét az édesszájú olvasóinknak kedvezünk, mert egy újabb, de annál jobban bevált muffin receptet hoztunk el a #Perspikipróbálja rovatunkba, ahol magunkhoz híven finomabbnál finomabb süteményeket - és nem csak - mutatunk be.

Ennyire spontán talán még egyszer sem pattant ki a fejemből egy cikk megírása. Alapjáraton nem terveztem (még) megosztani ezt a receptet, de amikor az egyik délután megkívántam valami édességet, és lusta voltam elmenni az üzletbe, és éppenséggel pont minden hozzávaló volt itthon egy muffinhoz, nekiálltam sütni. Amikor viszont kipakoltam a hozzávalókat, mintha felkapcsolt volna egy lámpa a fejem fölött (szakmai ártalomnak is merem hívni már), eszembe jutott, hogy nem lenne rossz ötlet írni is róla. Amolyan kössem egybe a jót a hasznossal. Tehát, ha most már mindenki tisztában van vele, hogy született meg a cikk, térhetünk rá arra, amiért mindenki itt van, nemde?

Hozzávalók

     15 dkg liszt (én többet tettem, hupszi)
     fél csomag sütőpor
 15 dkg cukor (én itt is alakítottam kicsit és hozzá dobtam egy vaníliás cukrot is)
     5 dkg kakaópor (nem akarok itt nagy séfnek tűnni, de ezt szemre tettem, mint a nagymamák)
     2 db tojás (ezt végre betartottam)
     15 dkg vaj, avagy az egész, amit a hűtőben találtam
     fél tábla étcsoki, ami nálam tejcsoki volt


Annak ellenére, hogy nem tartottam be pontról pontra a receptet (kb. egyáltalán) jól sült ki a dolog, szó szerint. A további recept is hasonlóan egyszerű, a száraz hozzávalókat össze kell keverni, majd utána hozzáadni a tojásokat és a megolvasztott vajat, amit szintén nem ír a recept, de én így láttam jónak. Az étcsokit is megolvasztottam vízgőz fölött, amit hozzáadtam a masszához, és elkevertem homogén állagúra. Ezután elővettem a szilikon muffin formákat, amibe belekanalaztam a masszát. Próbáltam egyenletesen, de nem mindegyiknél sikerült. Ez legyen a legnagyobb baj. A tetejére ráaprítottam a megmaradt tejcsokit, hogy szebb legyen. Azt döntse el mindenki, ha szerinte sikerült.


A következő, egyben utolsó lépés az, hogy betettem a sütőbe ismeretlen hőfokon, ismeretlen ideig. Bocsi emiatt. De ha tippelnem kellene, olyan 20 perc körül lehetett bent. Én és a családom tagjai meg voltunk elégedve a végeredménnyel, hamar el is fogyott, szóval az ő nevükben is beszélek, amikor bátorítalak, hogy próbáljátok ki.

Remélem mindenki kedvet kapott elkészíteni, amit nyugodtan osszatok meg velünk. A következő receptig viszont van nekünk még jó pár, szóval senki nem fog unatkozni. Süssetek és olvassatok Perspit (erős duó, higgyetek nekem)!

Poka Kriszta

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments