A Dalogna kávé hamar az internet kedvencévé vált, mert
amellett, hogy nagyon finom, különlegsebb a megszokott reggeli kávénál
kinézetre is, és valljuk be, hogy az nagy pluszpont a számára, hogy instakompatibilis.
Az is a javát szolgálja, hogy hamar elkészíthető (az elmondások szerint), és
nem kell hozzá csak mindössze instant szemcsés (ez később fontos lesz még)
kávé, cukor, melegvíz, tej és egy mutatós pohár, amiben aztán tálalhatod, és
töltheted fel az insta oldaladra. A recept rendkívül egyszerű, mindenből ugyanakkora
mennyiséget kell használni (kávé, cukor és víz). Ezután habosra kell verni ezt
a keveréket, amit kapunk. Ha elfogadtok egy tanácsot, akkor inkább mixert
használjatok, mint kézi habverőt, sokkal hamarabb fog menni.
Mivel mindenki azt hangoztatja, hogy mennyire egyszerű
az elkészítési folyamat, így én is az egyik reggel lazán, mit sem sejtve álltam
hozzá. Kiméregettem az alapanyagokat, és nekiálltam habosítani. Habosítottam
már vagy 10 perce, de nem történt semmi. Az állaga mellett a színe sem volt
olyan, mint amilyennek lennie kellett volna. Azt hittem, hogy az lehet a
probléma, hogy gluténmentes instant POR kávét használtam, így nekiláttam egy
másiknak, amelyhez szintén egy instant kávéport használtam, de egy másik
márkától. Sejthetitek, hogy ez sem sikerült.
Már kész voltam feladni az egészet, amikor beugrott,
hogy pár hete láttam egy videót, ahol részletesen meg vannak mutatva az
alapanyagok és a folyamatok is. Amikor elindítottam a videót, akkor döbbentem
rá, hogy rossz instant kávét használok, mert a por állag helyett szemcsés
állagúnak kell lennie. Ekkor futottam neki harmadjára is, sikeres
végeredménnyel. Rendkívül boldog voltam, amikor láttam habosítás közben, hogy
az állag és a színvilág is stimmel. Négy-öt perc után kész lett. Ezután csak egy
megtöltött tejes pohárba tálaltam a kész habot minél esztétikusabban, mert
ugyebár, ha ennyit szenvedtem vele legalább egy szép fotó maradjon róla. Az ízvilággal
is minden rendben volt, az egész család kedvence lett, és közölték velem, hogy
legalább heti egyszer elvárják tőlem, hogy újra elkészítsem (hadd ne mondjam el,
mennyire boldoggá tett ez).
Összességében szerintem nagyon jó új dolgokat
kipróbálni még, ha meg is kell szenvedni velük, annál nagyobb a sikerélmény a végén,
amit viszont minden ember igényel. Bátran ajánlom, hogy próbáljátok ki, de
persze csak úgy, hogy figyelemmel követitek az alapanyag leírásokat.
Poka
Kriszta
0 Megjegyzések