Zöld fogkrém és zöld sampon – beszámoló a Nekünk ZÖLD! műhelyéről





Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) által szervezett Nekünk ZÖLD! című programsorozat harmadik műhelymunkáján Kováts Gizella nutricionista, környezetvédő avatta be a természetesebb és környezettudatosabb életmódra vágyó vendégeket az otthon elkészíthető szépségápoló termékek titkaiba.

A Szépségápolás otthon hívószavú műhelyre október 26-án délután a Heltai FolkCenterben várták a résztvevőket. A sok hasznos trükk elsajátítása mellett a vendégek megtanulhatták elkészíteni a saját hajtípusuknak megfelelő sampont, illetve természetes anyagokból fogkrémet is keverhettek.



A rendezvény szervezője, Tamás Csilla szerint a találkozók lényege az, hogy minden résztvevő gyakorlati tudással és termékkel mehessen haza. Azért is szervezik meg műhely formában a Nekünk ZÖLD! eseményeit, hogy a vendégek gyakorlati lehetőségekkel kerüljenek közelebb a zöldebb életmódhoz. Tamás Csilla a rendezvény további céljairól alább mesélt nekünk:
„A Nekünk ZÖLD! célja olyan természetközeli, otthon megvalósítható lehetőségeket adni, amelyekkel csökkenthetővé válhat az ökolábnyomunk. A résztvevőknek azt szeretnénk bebizonyítani, hogy nem szükséges mindent a boltból vásárolni, illetve hogy az otthon készített termékek akár az egészség és az ár szempontjából is kedvezőbbek lehetnek. Maga a rendezvénysorozat ötlete 2018-ban merült fel az RMDSZ Nőszervezete által rendezett Nő az esély! program műhelymunkáján, és mint az egyik legjobbnak ítélt projektötlet, támogatást kapott. A program aztán az EMKISZ égisze alá inkadrálódott. A támogatással fedezni tudtuk a program ez évi működését: a szükséges alapanyagokat, honoráriumokat, és a többit. Reménykedünk benne, hogy hasonló támogatással a következő években is lehetőséget adhatunk a zöldebb életmód gyakorlására” – mondta a szervező.



A Nekünk ZÖLD! műhelyfoglalkozásaira negyedévente van lehetőség ellátogatni: első alkalommal a házi komposztálásról tanulhattak a résztvevők, ezt követően pedig természetes anyagokból naptejet, szappant, valamint test- és arcpermetet készítettek.



Leghamarabb december 14-én lesz lehetőség újabb Nekünk ZÖLD! műhelyre ellátogatni. A szervezők a hulladékmentes karácsonyra szeretnék felkészíteni az érdeklődőket: így ezúttal az újrahasznosított karácsonyfadíszek, valamint az újrahasznosítható csomagolópapír lesz a főszerepben.

Birtalan Albert

Képek forrása: Nekünk ZÖLD! Facebook oldal, KSIN Photo

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments