Szárnyra kelt a Pillangó - könyvbemutató

Körberepdeste Kolozsvárt Kabai Krisztina Pillangója. A fiatal írónő a Heltai FolkCenterben mutatta be legújabb alkotását péntek este. A beszélgetést Lukács Krisztina újságíró, fényképész moderálta.

 


Kitárta szárnyait Kabai Krisztina író és újságíró, ugyanis megjelent első regénye, a Pillangó. A könyv három szemszöget mutat be: Ingridét, a 18 éves saját útját kereső lányét; Marciét, a huszonéves fiúét, aki néha igen gyerekes döntéseket tud hozni; illetve a tizenéves, kissé gyámoltalan Liliét. A regény helyszíne Debrecen, illetve a Krím félszigeti Szevasztopol. Az írónő tökéletesen ötvözi a romantikát és a bűnügyi szálakat, igazi tini drámát alkotva.

 

A pillangó erős jelkép. A pillangó én vagyok, a pillangó te vagy, a pillangó az olvasó, a pillangó az író, a pillangó mindenki” – fogalmazta meg Krisztina, mit jelent neki a regény címe.

 

Számomra érdekes élmény lesz a 16 éves tinédzser lány sorait olvasni úgy, hogy ismerem a 22 éves Tinát. Rögtön felvetődött bennem a kérdés, hogy mennyire lehetett nehéz fiatal felnőtt nőként pontot tenni a tinikori gondolataid végére. Erre azonnal választ is kaptam: ez a regény így autentikus, illetve nem titkolt cél szakmában maradnia a megálmodójának, így a fejlődési ív kiindulópontját is tökéletesen jelzi. Krisztina jelenleg mesteris hallgató, a Mathias Corvinus Collegium munkatársa, illetve az ARTÉria blog megálmodója, ahol különböző cikkeit, interjúit osztja meg. Megtudtuk, az új regénye is íródik – Az az édesen játszó prímás címmel – amelynek szerves részét a néptánc világa képezi.

A könyv nyomtatott és elektronikus formában is elérhető, a linkekre kattintva beszerezhetitek ti is.

 

Lukács Krisztina és Kabai Krisztina (balról jobbra) a Pillangó kolozsvári bemutatóján - fotó: Mikola Csengele 

Kíváncsian várom, hogy elolvassam a Pillangót. Engedjétek meg, hogy személyes szálát is belevonjak az irományomba: rettentő büszke vagyok Tinára! Arra bíztatok mindenkit így látatlanban is, hogy olvassátok és találjátok meg a bennetek rejlő pillangót. 


 Nyitókép: Mikola Csengele

Nagy Andrea

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések

Comments