Röpke pár hónap után, újra
jelentkezünk a #Perspikipróbálja sorozatunkkal. Ezúttal a virálissá vált TikTok
receptet, a sült paradicsomos-fetás tésztát próbáltam ki.
Annak
ellenére, hogy a trend év elején ünnepelte az egyéves születésnapját, a
konyhánkban még mindig nagy népszerűségnek örvend. Sokat halogattam az
elkészítését, egyszer megfelelő tepsim nem volt hozzá, máskor feta sajtot nem
találtam az üzlet polcain, majd rájöttem, hogy egy turmix se ártana. Amikor
összeálltak a csillagok (értsd: sikeresen beszereztem minden összetevőt, és netán
kedvem is volt sütkérezni), elkészítettem ezt a zseniális, krémes szószt.
Hozzávalók – két-három adagra:
- 250 gramm koktélparadicsom (cherry)
- 150 gramm feta
- fűszerek: oregánó, bazsalikom, só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- csipet cukor
Elkészítés:
20x20
cm-s magasabb falú tepsiben elhelyezzük a koktélparadicsomot és a fokhagymát,
majd középre betesszük a feta sajtot. Fűszerezzük kedvünk szerint, személy
szerint oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal preferálom. Majd öntsük le
egy kevés olívaolajjal.
Tegyük be az előmelegített sütőbe 20 percig ismeretlen hőfokra. (még mindig nincs modern sütőm) Ameddig sül főzzünk meg 2-3 adag tésztát.
Az
összesült kompozíciót villával összepépesíthetjük, ha darabosabb szószra
vágytok, viszont én krémesen szeretem, így turmixba helyezem, illetve egy kis
cukorral megszórom annak érdekében, hogy kiegyenlítsem savasságát. Turmixolás
után kóstoljuk, ha túl sűrű kis vízzel lazítjuk, illetve fűszerezzük szükség esetén.
A
szószt ráöntjük a megfőtt tésztára, tálaljuk, majd opcionálisan megszórjuk
parmezánnal.
Nagyon
gyors és kevés energiát igénylő ebéd-vacsora, így egyáltalán nem csoda, hogy
ekkora népszerűségnek örvend(ett) a közösségi média platformokon. Ha így a
szesszió végére meguntátok a szendvicseket, próbáljátok ki, és olvassatok Perspit!
Nagy Andrea
0 Megjegyzések